maanantai 22. joulukuuta 2008

Messarissa

Tuli sitten tehtyä vuosittainen retki Messukeskuksen koiranäyttelyyn. Se on vähän sellainen "must" juttu ... jossakin vaiheessa minulla oli pakottava tarve viedä sinne joku koirista osallistumaan, kiitos järkyttävän korkeaksi nousseiden ilmoittautumismaksujen, nyt tarttee enää raahautua sinne itse.

Whippettejä oli jotakin vähän päälle 60 ... yllättävän vähän... kiitos varmaan noiden hintojen. Kovin vähän oli ulkomaalaisia koiria, nekin vähät Venäjältä... joten ei mitään uutta katsottavaa kehässä. No, jäihän vielä jäljelle veronpalautusten tuhlaaminen, shoppailuhan on peristeisesti yksi Messarin tarkoituksia. No, häkin ostin... ja siitähän ei tietenkään koirille mitään iloa ole... tai ehkä sen verran, että jos ensi kesänä jonnekin näytelmiin päästään, voivat oleilla vähän väljemmin kun on useampi häkki nyt käytössä. Mutta, mutta .... siis, normaalistihan Messarista on voinut pongata uutuuksia, tarjolla on ollut erittäin hyviä tarjouksia ja sieltä on kannettu kilo kaupalla halpoja herkkuja koirille, joilla on taas pärjätty kevään näyttelyihin asti. Ja tämän vuotinen saldo... häkki.

Taitaa Messari jäädä hiljallee pois ainakin minun must listalta... onko Kennelliitto nostanut myyntipaikkojenkin hinnat niin korkeiksi, että kukaan ei sinne enää mitään tule myymään. Samat tuotteet voi ostaa naapurin Mustista ja Mirristä ja vielä ihan samaan hintaan... tosin, ilman rasittavaa tungosta. Whippettejä näkee samoja määriä huomattavasti halvemmalla sisäänpääsymaksulla tavallisissakin näyttelyissä, erkkarissa ilmaiseksi kaksin kertaisen määrän.

Ensi vuonna olisi Messarissa kaksi voittajanäyttelyä, tuomaritkin jopa ihan asialliset, vaihteeksi. Suunnittelin jo ilmoittavani lauman poneja sinne ... mutta enpä tiedä. Eihän noilla poneilla mitään mahdollisuutta tuolla koolla ole voittajatitteliä saavuttaa ... joten ehkä ensi vuonnakin hankimme ilmoittautumismaksujen hinnalla possunkorvia ... tosin jostakin muualta kuin Messarin myntikojuista.

Jaa että mikä tämän kirjoituksen funktio on... eipä tällä mitään sen suurempaa tehtävää ole, tuskin minun yksittäinen kirjoitukseni Kennelliittoa saa alentamaan ilmoittautismaksuja tai myyntipaikkojen vuokria... kunhan narisen, kun rauhassa saan narista... tänne ei onneksi kukaan eksy kertomaan kuinka kaaaamalan kallista on kennelliitolle järjestää tuo näyttely, siksi korkeat hinnat...

Ei kommentteja: