tiistai 26. tammikuuta 2010

Ja Buffy sairastaa edelleen...

Buffyn toipuminen ei ole ollut toivotun nopeaa, joten päätin aloittaa vaivan syyn löytämisen. Tiesin kyllä jo etukäteen, että helppoa se ei tule olemaan.

Niinpä sitten tänään suunnistimme Buffyn kanssa Kouvolaan Kestin Esaa tapaamaan, hän kun hoiti jo Buffya jo sen halvaantumisen yhteydessä ja arvelen, että jos apua löytyy, se löytyy Kouvolasta.

No, apua ei vielä löytynyt, enkä sitä edes odottanutkaan... sen verran omituisia ovat oireet, taas. Käsittämätön tuuri Buffyllä, kolmas kerta jo kun Puhveli sairastaa niin omituisin oirein ettei syytä meinata löytä.

Buffy aristi selvästi kaulaansa oikealle käännettäessä, sekä jonkin verran lanteen seutua. Kaulan aristus oli sen verran voimakasta, että selkäranka päätettiin kuvata. Viisi kuvaa Buffyn luista, ja lähes yhtä siistä katsottavaa kuin 2,5 vuotta sitten. Ristiluussa oli hieman kalkkeutumaa, mutta sen ei pitäisi aiheuttaa Buffyn oireita. Mikään kuvissa ei viitannut ongelmiin.

Tämän jälkeen Buffylta otettiin verta, josta sitten tutkitaan nuo perusjutut, tulehdukset sun muut, sekä lisäksi kaikki punkkivälitteiset sairaudet sekä etsitään reumatekijää. Reuma on koirilla varsin harvinainen, mutta koska Buffyn äidin puoleisessa suvussa sitä on esiintynyt kohtuulisen "runsaasti", päätettiin tuokin testata.

Nyt sitten vaan odotellaan tulosten valmistumista. Sitä odotellessa saimme hoito-ohjeeksi kipulääkkeen, liikunnan rajoittamisen ja ruokakuppien noston maasta. Näillä mennään nyt ja katsotaan miten homma etenee. Jos verikokeista ei mitään löydy, seuraavaksi selkä varjoainekuvataan. Viimeksi juurikin varjoaine kuvaus vasta paljasti Buffyn selkäydininfarktin, pelkät röntgen kuvat olivat aivan puhtaat.

Näissä tunnelmissa päätän Buffyn sairaskertomuksen tähän, toistaiseksi.

Ei kommentteja: