torstai 28. tammikuuta 2010

Kerro kerro verikoe, ken on maassa sairahin... vaan eipä kertonut.

Buffy on ollut kipulääkkeet ansiosta taas varsin virkeä. Niska/kaula on edelleen jumissa, eikä hierontakaan oikein tunnu auttavan, jumi on melko syvällä. Kunhan tästä nyt jotakin selviäisi, niin sitten voisi varata taas ajan fysioterapeutilta. Ennen ongelman jonkinlaista ratkeamista ei uskalla, kun ei tiedä sitten onko se hyvästä vai pahasta, tuo hierominen tai fysioterapia. Tosin sen verran taitavaa fysioterapeuttia ollaan käytetty, että kyllä hän tietäisi miten toimia.

Tänään tuli osa verikokeiden tuloksista, eikä niistäkään juuri selvyyttä tullut. Kaikki punkkivälitteisten sairauksien testit olivat negatiivisia. Tosin olen kuullut, että joskus testi on negatiivinen borrelioosista huolimatta. Mutta kun nyt mitään muita viitteitä siihen suuntaan ei juuri nyt ole, lienee syytä uskoa testien tulosta.

Maksa-arvot olivat hieman koholla, verihiutaleet hieman alakantissa ja pientä anemiaakin todettiin. Arvot kuitenkin sellaisia, ettei niistä kuulema kannata tässä vaiheessa huolestua, saattavat johtua ihan mittausteknisistäkin syistä, niin pieniä olivat nuo lukemat kuulema. Jossakin vaiheessa sitten otetaan uudet kokeet ja katsotaan sitten onko aihetta huoleen.

Minua eniten kiinnostava tai huolettava testi ei vielä ole valmistunut. Buffylta testataan myös tumavasta-aineet, jolla kartoitetaan autoimmuunisairauksia. Buffyn äidin puoleisessa suvussahan noita autoimmuunisairauksia on esiintynyt jonkin verran, voisi jopa sanoa, että runsaasti, ainakin siihen nähden, mitä noita yleensä whippeteillä tavataan. Erityisesti reuma on ollut ongelmana. Useammankin autoimmuunisairauden oirelistalta löytyy monia Buffyn oireista.

Testin tulos menee pitkälle ensi viikkoon todennäköisesti. Siihen asti Buffy huilaa ja syö Rimadyliä, ellei tila taas pahene. Jos mennään huonompaan suuntaan, sitten suunnataan pikavauhtia Kouvolaan, ja yritetään keksiä jotakin muuta tutkittavaa. Odottavan aika on pitkä ja ankea...

Ei kommentteja: