keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Uusi koira

Olen saanut uuden koiran, tai oikeastaan ehkä voisi sanoa että vanhan takaisin.

Buffy on nyt syönyt kortisonia sunnuntaista lähtien ( 15 mg / pv) ja täytyy sanoa, että en sitä kohta enää tunnista. Ulkonäkö on kamala, ei lihaksen lihasta missään eikä ihraakaan montaa nanogrammaa löydy. Mutta käytös, en muista milloin viimeksi Buffy olisi ollut noin hyväntuulinen kuin nyt. Muistelisin, että joskus reilu kaksi vuotta sitten täällä oli hilpeä hännänheiluttaja, jota kutsuttiin Buffyksi. Nyt tämä heiluhäntä on palannut. Liikkuminen toki on vielä varsin huteraa lihasten puuttumisen vuoksi, mutta selvästikään ei enää kivuliasta. Olemme aloittaneet varovaiset hihnalenkit ja viikonloppuna voisi ehkä jo vähän mennä jäälle kirmailemaan, ellei tuo pakkanen taas kiristy aivan järjettömäksi. Buffy kiipeää rappuset yhtä sujuvasti kuin muutkin, eikä sänkyynkään hyppääminen tuota mitään ongelmaa.

Nyt kun asiaa olen pohtinut, olen tullut siihen tulokseen, että Buffy on ollut kipeä jo pari vuotta, jopa jo ennen tuota halvaantumista. Olisi pitänyt tutkituttaa ongelmat jo kauan sitten. Buffy-parka joutunut turhaan kärsimään kivuista. Nyt vaan sitten toivotaan että kortisoniannosta voidaan pienentää turvalliseksi. Sunnuntaina olisi tarkoitus puolittaa annos ja sitten vaan toivoa, että pienempikin annos tehoaa. Huomenna meillä on soittoaika eläinlääkärille ja sitten tulosten perusteella pohditaan jatkoa. Näen jo hieman valoa tunnelin päässä...

Mutta, koska ilmeisesti surkeuden määrän tulee olla vakio, olen tänään joutunut käyttämään Nipsun eläinlääkärissä. Huomasin perjantai-iltana Nipsun vatsassa pahkuran, joka sitten tänään todettiin maitorauhaskasvaimeksi, jonka laadusta ei vielä ole tietoa. Nipsulla on myös ollut runsaasti muutakin muhkuraa ja turvotusta, joka tulkittiin valeraskausoireiksi. Saimme Galastop-kuurin ja vajaan parin viikon päästä pahkura olisi tarkoitus leikata ja ottaa röntgenkuvat mahdollisten etäpesäkkeiden vuoksi.

Täytyy sanoa, että en ole koskaan vielä ollut noin paniikissa kuin tänään. Menetin Lilli-kissan vähän samaan tapaan, kuin Nipsun pahkura ilmaantui. Toivotaan, ettei Nipsulle käy yhtä ikävästi.

Ei kommentteja: