sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Tihulaiset Eestinmaalla

Pakkasimme Hannan kanssa lainaSkodan täyteen tavaraa ja koiria perjantai-iltana. Autoon ängettiin käsittämättömän tavaramaarän lisäksi Möttönen ja Clea, sekä salukipojat Vallu ja kisaturisti Simpu. Ryhmäämme liittyi vielä Helsingistä Virpi äitinsä ja Saga-salukin kera. Sitten vaan Skoda laivaan ja Tallinnaan. Tallinnassa yövyimme Eevan luona. Eevalla on saluki, Vallun tytär Ramira. Lauantaiaamuna jatkoimme matkaa Rakvereen, n. 100 km päähän Tallinnasta.

Tuomarina sekä salukeilla, että whippeteillä oli Markku Mähönen Suomesta. Ensin pyörähtivat kehässä salukit, joita oli ilmoitettu neljä. Onnistuneesti alkoi reissumme, sillä voiton vei Vallu ja paras narttu oli Saga, josta tuli myös Eestin muotovalio. Whippettejä oli ilmoitettu mukaan 13, joista yksi suomalaiswhippet oli jäänyt kotiin. Clea sai patsastella valioluokan kehässä ylhäisessä yksinäisyydessään, Mexillä sentään oli avoimessa luokassa seuranaan toinen whippet. Molemmat Tihulaiset todettiin erinomaisiksi rotunsa edustajiksi, ja Clea päätyikin parasnarttukisassa kakkoseksi, ja sai Eestin sertin, joka tarkoittaa tietty sitä, että Cleasta tuli myös Eestin muotovalio (sen lisäksi, että on jo Suomen ja Venäjän muotovalio). Paras wippet oli ihastuttava junioriluokan narttu Satangin Apsolute Carrot, joka on Clealle läheistä sukua sekä isänsä, että äitinsä kautta. Eestissä junioreilla on omat sertinsä, ja siksi serti sitten siirtyi Clealle siis. Parasta urosta ei valittu, koska ainoa uros sai EH:n. Möttönen ei lainahandlerin kanssa oikein jaksanut keskittyä, ja käteltiin parasnarttukehästä pihalle ilman sijoitusta, tiedä sitten oliko syynä käytös vai ne kuuluisat ylimääräiset kilot.

Päivästä tuli pitkä, sillä Vallu osallistui rymäkilpailuihin, ja Mexi meni juniorhandler koiraksi Eevan tyttärelle Lilianelle. Möttönen ja Lilian viihtyivät hyvin keskenään, mutta eivät valitettavasti hienosta yhteistyöstään huolimatta sijoittuneet. Mexi jaksoi hienosti patsastella kehässä pitkät ajat, siitä täydet pisteet Möttöselle.

Vallu sijoittui ryhmäkilpailussa 3. ja ryhmän voitti ROP Whippet Apsolute Carrot, joka oli sitten vielä BIS-2... että ei Clea huonolle hävinnyt.

Tässä tämä lyhykäisyydessään, laajempi matkaraportti tulossa pian kuvien kera.

1 kommentti:

Marita kirjoitti...

Onnittelut uudelle valiolle :-)